How To Make Smoked Garlic Salmon Recipe

Hur man gör rökt Vitlökslax



En öm lax borstad med en otrolig vitlökblandning! Denna rökt vitlökslax blir din nya besatthet!

Ingredients

 Lax:

2 till 3 lb laxfilé

½ msk finhackad persilja

2 msk finhackad vitlök

¼ kopp olivolja

För rubbet:

1 msk mald svartpeppar

1 kopp farinsocker

½ kopp kosher salt

Preparation

Ta en plåt och täck den med bakplåtspapper så blir den lättare att rengöra. Lägg laxen ovanpå den med skinnsidan nedåt. I en liten skål, tillsätt svartpeppar, farinsocker och salt, blanda allt. Krydda fisken med denna rubblandning.

Ta en annan liten skål och tillsätt olivolja, persilja och vitlök.

Förvärm din rökare till 180°F (82°C) i 15 minuter.

Tillsätt vitlöksblandningen till laxen med en pensel och ta den till rökaren. Spara lite av blandningen till slutet.

Rök det tills den inre temperaturen når 140°F (60°C) – cirka 3 till 4 timmar. Du kan använda några pekannötsbisquetter till detta recept.

Ta bort den från rökaren och pensla resten av vitlöksblandningen. Du kan servera den med några citronklyftor.