Hur man gör rökt Vitlökslax
En öm lax borstad med en otrolig vitlökblandning! Denna rökt vitlökslax blir din nya besatthet!
Ingredients
Lax:
2 till 3 lb laxfilé
½ msk finhackad persilja
2 msk finhackad vitlök
¼ kopp olivolja
För rubbet:
1 msk mald svartpeppar
1 kopp farinsocker
½ kopp kosher salt
Preparation
Ta en plåt och täck den med bakplåtspapper så blir den lättare att rengöra. Lägg laxen ovanpå den med skinnsidan nedåt. I en liten skål, tillsätt svartpeppar, farinsocker och salt, blanda allt. Krydda fisken med denna rubblandning.
Ta en annan liten skål och tillsätt olivolja, persilja och vitlök.
Förvärm din rökare till 180°F (82°C) i 15 minuter.
Tillsätt vitlöksblandningen till laxen med en pensel och ta den till rökaren. Spara lite av blandningen till slutet.
Rök det tills den inre temperaturen når 140°F (60°C) – cirka 3 till 4 timmar. Du kan använda några pekannötsbisquetter till detta recept.
Ta bort den från rökaren och pensla resten av vitlöksblandningen. Du kan servera den med några citronklyftor.