Hot Mackerel Nicoise

Varmkorv Makrill Nikoise

Sandra Tate

Rökt makrill är en stor familjefavorit, och som sådan är det värt att röka i bulk så att det alltid finns en filé eller två tillgängliga från frysen också.

Ingredients

Till salladen Nicoise
Ingredienser/person:
2 filéer varmrökt makrill

1 medelstor potatis, skrubbad och skuren i bitar

3 små plommontomater, i fjärdedelar

50 g fina bönor

2 ägg

några oliver

Hackad persilja

För dressingen:

1 rundad tsk pepparrot

1 tsk dijonsenap

1 tsk socker,

1 msk vitvinsvinäger

Solrosolja

Preparation

Hot Smoking the Makrill


Jag föredrar en socker/saltlake eftersom sockret verkar ge en mildare söt röksmak.

För 4 makrill, filéad och rengjord, blanda 50 g havssalt med 60g ljust farinsocker och saften av en liten citron med 500 ml varmt vatten tills det löst sig, låt sedan svalna helt.

I en tät behållare, doppa filéerna och låt stå i 30 minuter, skölj sedan av noggrant, klappa torrt och lägg på Bradley ståltrådskorgar på avstånd från varandra.

Låt filéerna torka på en sval, luftig plats i en timme (inte i kylen) medan du värmer upp Bradley Smoker-skåpet till 190°F/85°C, laddar med ekbisquetter och röker i cirka 45 minuter – 1 timme eller tills den är kokt till en innertemperatur på 72°C. Låt svalna och ställ i kylen tills det behövs.

För dressingen:


Blanda ihop 1 rundad tsk pepparrot,1 tsk dijonsenap,1 tsk socker, 1 msk vitvinsvinäger till en pasta och börja sedan sakta vispa in solrosolja tills du har en tjock, lyxig emulsion. Avsätta.

Metod:


Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt potatisbitarna, efter 5 minuter tillsätt äggen i samma kastrull och fortsätt att koka i 6 minuter, lyft sedan ut äggen och skala och halvera. Tillsätt de fina bönorna i pannan och koka ytterligare 2 minuter, testa potatisen för att se till att de är mjuka, häll sedan av allt och håll dem varma.

Värm grillen till varm. Lägg filéerna på folie, med skinnsidan uppåt och grilla tills skinnet är blåsigt och knaprigt, ta bort.

Dela potatisen och bönorna mellan varma tallrikar, strö över kvartade tomater, 4 ägghalvor, hackad persilja och toppa med 2 varmrökta makrillfiléer. Ringla över dressingen och smaka av med salt och peppar.

Servera omedelbart.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now