Grillad Stålhuvudöring Med krämig dijon dill vitlökssås
Lär dig hur du gör cederträ, plankad grillad stålhuvudöring med krämig dijon dill vitlökssås.
Ingredients
1 Lb steelhead (eller lax)
1 Cedar planka
2 nypor koshersalt
2 nypor svartpeppar
2 nypor färsk dill
1 All-purpose krydda
Dillsås:
1 msk osaltat smör
1 kopp kycklingbuljong
3 hackad vitlöksklyfta
¾ kopp tung grädde
1 msk färsk hackad dill
1 ½ Msk dijonsenap
Preparation
Börja med att blötlägga din cederplanka i vatten i minst 1 timme. Förbered sedan din eld och förkolna ena sidan av din cederträ.
Medan du förkolnar krydda din öring med salt, peppar och skaka av Doms damm.
Vänd sedan plankan och lägg filéerna med skinnsidan nedåt på plankorna och koka tills önskad form eller fiskköttet är flagigt.
För såsen skaffa en holländsk ugn eller sautépanna uppvärmd på medelvärme och droppa i smöret. När smöret smält tillsätt vitlöken och fräs tills den är ljusbrun. Tillsätt sedan kycklingbuljong och avglasera och reducera till hälften. Tillsätt sedan tjock grädde, dill och senap och rör om tills det är slätt och värmt.
Platta genom att hälla sås på botten av tallriken och lägga fisk över såsen.
Recept av: Jacob Parmentier.