Grillad Citronpepparräkor Sallad med jordgubbar och fetaost
En perfekt klassiker! Lär dig hur du gör grillad citronpeppar räksallad med jordgubbar och fetaost.
Ingredients
½ lb skalade och deveinerade räkor
2-4 träspett blötlagda i vatten i 30 minuter
5 medelstora jordgubbar skivade i små klyftor
1 påse babyspenat med vårmix
¼ kopp fetaost eller ädelostsmulor
¼ kopp strimlad mandel
1 msk citronpepparkrydda
Butiksköpt hallonvinägrett
Preparation
Krydda räkor med citronpepparkrydda och lägg på spett och ställ sedan åt sidan.
Värm grillen till medelhög värme och grilla tills räkorna börjar dra ihop sig och köttet inte längre är genomskinligt. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
Sätt ihop sallad med grönt först och lägg sedan till jordgubbar, ost och mandelflis, avsluta med räkor och ringlad vinägrett.
Recept av: Jacob Parmentier.