smoking salmon

Favorit Rökt fisk Recept



Detta recept kan användas till lax eller någon av dina favoritfiskar. Lönnsirap och brunt socker blir den perfekta saltlaken. Prova Hickory wood, om du röker lax.

Ingredients

Saltvatten:

4 koppar (32 uns) äppeljuice

½ Kopp (4 uns) inläggningssalt

½ Kopp (4 uns) lönnsirap

½ Kopp (4 uns) farinsocker

Preparation

Saltvatten:

Tillsätt syltsalt till äppeljuice och rör om så att det löser sig.

Tillsätt lönnsirap och rör om.

Tillsätt farinsocker och rör om så att det löser sig.

Röka fisken:

Placera 3 tums bitar av lax eller din favoritfisk, med skinnsidan uppåt, i en glas- eller plastbehållare eller påse med dragkedja.

Tillsätt saltlake till fisken och ställ i kylen i 8 timmar.

Ta bort fisken från saltlake; torka torrt med en ren trasa eller hushållspapper.

Placera fisken med skinnsidan nedåt på gallret; plats i rökare.

Hickory rök vid 130ºF i 7 timmar.

Njut av!