Simple Cold Smoked Salmon Recipe

Enkel kallt rökt Lax ReceptOkej, jag medger det. Whiteletailfan har ingen aning om hur god rökt lax ska smaka. Jag växte upp med kor och grisar, och några andra djur som vi aldrig åt, men här i södra Alberta fanns det ingen "praktisk" lax, så jag har ätit väldigt lite. Men jag försökte lite ändå, och jag är ganska stolt över det - dvs det smakar bra för mig så här är vad jag gjorde.

Ingredients

2 frysta "vilda laxfiléer" knappt 1 kg styck, eller ca ½ pund (produkt från Kina)

2 tsk Tenderquik per filé

Ytterligare kryddor – lägg till efter din smak:

Vitlökspulver

Lökpulver

Kryddsalt

Persilja för färg

Citronpeppar - Denna artikel är en extra ingrediens som föreslagits och används av Crazy Canuck. Det är inte en del av Whitetailfans originalrecept.

Preparation

Applicera Tenderquik på köttet av lax

Efter 12 timmar, tvätta bort Tenderquik från lax (fräscha dem)

Ställ ut att torka i kylen - 4 till 6 timmar tills fisken är klibbig att röra vid.

Kall rök med lönn i 2 timmar. Temperaturen var alltid under 100 graderºF.

Ställ tillbaka i kylen i 24 timmar