A Kedgeree Breakfast with Bradley Smoked Ling

En Kedgeree Breakfast med Bradley rökt ling

Sandra Tate

Vi påminns ständigt av miljöaktivisterna att prova olika fiskar för att bevara våra fiskbestånd. Här blir vi kreativa med Ling ...

Ingredients

för kedgeree (tillräckligt för fyra):

750g kallrökt långfilé

50 g smör

1 liten lök, skalad & finhackad

2 cm tärning färsk ingefära, skalad & finhackad

1 tsk gurkmeja

1 tsk Madras currypulver

300 ml basmatiris

600 ml kycklingfond

salt peppar

att avsluta:

4 ägg, kokta i 6 minuter, kylda, skalade och halverade

1 msk finhackad persilja

saft av en citron, efter smak

Preparation

Den här månaden presenterar vi ling - inte bekant med det? Tja, det är nära torsk eller kolja i utseende; en härlig vit, flagnande fisk som är både delikat och saftig när den röks. Vi blir ständigt påminda av miljöaktivisterna att prova olika fiskar för att hjälpa till att bevara våra fiskbestånd. Om jag ska vara helt ärlig, skulle jag ha svårt att se skillnad på långa och kolja, men eftersom filéerna som erbjöds hos min fiskhandlare var de tjockaste och snyggaste på dagen, köpte jag långa. Jag kallrökte en filé som vägde in på 750g och bestämde mig för att unna familjen en av de bästa söndagsfrukostarna jag vet, kedgeree. Det kan bara förbättras genom att någon annan lagar mat. Se bara på de där underbart fuktiga fiskflingorna!

Metod Att röka långan: 

Gör en saltlake av 1 liter kokande vatten, 30g salt och 20g ljust farinsocker. Rör om tills salt och socker har löst sig och svalna sedan helt innan du sänker ner långfilén med köttsidan nedåt i saltlaken. Låt stå i 1 timme och låt rinna av, torka av med kökshandduk och låt stå över natten utan lock i kylen.

Ladda Bradley Smoker med en bunt ekbisquetter, sätt fast kylrökslådan och låt skåpet fyllas med rök. Lägg filén med skinnsidan nedåt på en galler och rök i 1 1/2 timme.

Avsluta i köket

Värm ugnen till 180°C. Lägg långfilén med skinnsidan nedåt på en plåt och grädda i 10 minuter, ta ut och ställ åt sidan.

Smält 30 g smör i en kastrull och svetta löken och den hackade ingefäran i 4-5 minuter tills den mjuknat men inte får färg. Tillsätt gurkmejan, currypulvret, några slipningar av peppar, en tesked salt och basmatiriset. Vänd ihop allt med en spatel tills riset är täckt och glänsande. Tillsätt den varma fonden och låt sjuda upp. Täck över och koka på lägsta värme i 15 minuter eller tills riset nästan är kokt.

Ta bort den rökta långan från skalet i stora flingor, se till att lämna kvar benen också. Försök att inte bryta upp fisken för mycket när du gör det. Tillsätt den rökta långan i riset och vänd försiktigt ner det. återgå till värmen i ytterligare 3-5 minuter tills fisken har värmts upp och riset är mört.

Tillsätt persiljan tillsammans med resten av smöret (tärnat) och citronsaft efter smak. Lägg halverade, kokta ägg ovanpå och servera omedelbart.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now