Oak Smoked Salmon Recipe

Ek Lax Recept



Gör dig redo att imponera på dina gäster med detta läckra rökt laxrecept! En saftig laxfilé är kryddad med färsk dill, svartpeppar och citronsaft och rökt sedan till perfektion med hjälp av bisquetter i Oak -smaken i Bradley -rökaren. Servera med en kvist dill- och citronskivor för en vattnig maträtt.

Ingredients

5 kg (10 lb) laxfilé

1 citron

45 Ml (3 msk) färsk dill, hackad

Nymalen svartpeppar efter smak

Preparation

Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt på oljade rökgaller. Skär citronen på mitten och pressa saften från ena halvan över laxfilén. Strö över hackad dill och peppar.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till cirka 105°C (220°F). Placera fisken i Bradley Smoker och använd bisquetter med eksmak rök/kok i cirka 40 till 60 minuter.

Att tjäna:

Ta ut fisken från rökaren och garnera med en eller två kvist dill och resten av citronen. Du kanske vill ersätta dillen med persilja.