Demerara botade rökt Ädelfisk Recept
Skäm bort dig med de läckra smakerna av rökt kahawai-filéer med detta lätt att följa recept. Med en perfekt blandning av Bradley Demerara -botemedel, brunt socker eller lönnsirap och vitlökspulver är dessa filéer säkert att imponera på dina smaklökar
Ingredients
Gemfish Filéer med skinn på
Bradley Demerara botemedel
Brunt socker eller lönnsiru
Vitlökspulver
Preparation
Strö Bradley Demerara-kuren lätt över fiskfiléerna
Gnid in brunt socker eller lönnsirap på filéerna och ställ i kylen över natten
Tillsätt dessutom ett stänk av vitlökspulver beroende på smakkrav
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till mellan 65°C och 85°C (150°F och 200°F).
Torka vid 140°F (60°C) utan rök tills ytan är torr. Detta kommer att kräva minst en timme.
Höj temperaturen till 160°F (71°C), använd bisquetter med äppelsmak, rök/kok i 3 eller 4 timmar beroende på filéernas tjocklek.
Om extra bryning på fisk krävs, höj temperaturen till 91°C den sista timmen, men se till att inte överkoka.