Bradley Smoked Cod's Roe Taramasalata

Bradley Rökt torsk rad Taramasalat

Sandra Tate

Fantastiskt vad några soliga dagar och lite värme kommer att göra för dig. Jag har redan övergett grytan och återvänt till sallader, så när jag såg en fantastisk visning av torsk Roes på min fiskhandlare kunde jag inte motstå lusten att göra mitt favorit grekiska dopp, taramasalata,

Ingredients

150g rökt torskrom

100 g gammalt vitt bröd, smulat

1 vitlöksklyfta, krossad

saft av en citron, efter smak

lätt olivolja (75 ml-100 ml)

varmt pitabröd att servera

Preparation

Eftersom de är en tvillinguppskjutna och mycket ömtåliga, har de en kuslig likhet med testiklar och därför tog jag försiktighetsåtgärden att röka och skala membranet från dem för min inledande bild här. Som du kan se är de ömtåliga, fina och definitivt inte i pastellrosa nyansen av kommersiellt producerad taramasalata. Naturligtvis är rökt torskrom inte bara för taramasalata, med en vikt på cirka 400 g kommer det att finnas mycket kvar att sprida på rostat bröd med färskost och en klick citronsaft.

Rökningsmetod:

Strö havssalt i en form, lägg försiktigt torskens löjrom över, strö sedan mer salt över ytan. Täck och låt stå på en sval plats i en timme, skölj sedan och torka. Låt torka på ett Bradley-galler ytterligare ett par timmar.

Lägg till äppelvedsbisketter i högen på din Bradley Smoker och ställ in på 70°C. När skåpet har nått sin temperatur, rök torskens löjrom i 2 timmar. Membranet blir gyllene och lätt att skala bort och lämnar en skål med smulig, lätt rökt löjrom.

I köket

Brödskorporna måste tas bort innan brödet smulas. Blötlägg smulorna kort i kallt vatten och krama sedan ur fukten.

Smula sönder torskromen i en matberedare och tillsätt det blötlagda brödet, pressad vitlök och saften av en halv citron, bearbeta tills den är slät, börja sedan tillsätta lätt olivolja i ett stadigt dugg (som du skulle göra med majonnäs) tills du har en tjock , krämig konsistens.

Smaka av och justera kryddningen genom att tillsätta lite salt, mald vitpeppar och mer citronsaft om det behövs. Täck över och ställ i kylen i flera timmar för att mjuka upp smakerna innan servering.

Att tjäna:

Servera med kalamataoliver och andra mezerätter som hummus, melitzanosalata och zatziki, tillsammans med rykande heta pitabröd.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now