Bradley Smoked Trout Salad

Bradley Rökt öring Sallad

Sandra Tate

Om ditt förtroende som jag ännu inte sträcker sig för att göra ett försök att röka en sida av laxen, börja med öring

Ingredients

(till 4 personer)

300g rökt öring, flagad från skinnet

200 g fin sparris

1 gäng vattenkrasse

6 msk crème fraîche

fint rivet skal av en liten citron

1 msk finhackad persilja

Preparation

Öring är rimligt prissatt, och även om den inte ger ett köttigt, skivbart resultat ger den dig härligt rika, delikat smaksatta flingor. Vi tyckte alla att det var ganska gott med citron- och persiljekräm, vattenkrasse och sparrissallad. Gott brunt bröd är nästan nödvändigt! Servera som en lätt lunch eller en mycket imponerande, enkel förrätt. Allt som är kvar kan enkelt kombineras med färskost, persilja och citronsaft för att få en superb rökt öringpaté.

Att marinera öringen Köp stora öringar och låt din fiskhandlare filéa dem åt dig. (Min öring producerade individuella filéer som vägde ca 165g styck, en generös portion för en som förrätt).

Till 4 filéer (totalt 650g) använde jag en kur av 80g salt, 60g ljust farinsocker, rivet skal av en liten apelsin och en matsked vardera hackad rosmarin och hackade myntablad.

Blanda ingredienserna till kuren och gnid in i köttet av öringfiléerna och lägg dem sedan kött mot kött på en tätslutande behållare.

Täck och kyl över natten.

Skölj bort örterna och blötlägg filéerna i 5 minuter i rikligt med kallt vatten och torka sedan på hushållspapper.

Låt stå på en sval plats (om möjligt rökarhyllan) i en timme för att torka ytterligare.

Att röka öringfiléerna: Jag vet, jag vet, jag är fortfarande en nybörjare... och vill inte dra ut kallröksadaptern, satte jag Bradley Smoker på ingen värme och placerade några ekbriketter i högen.

Väl i fullt rökläge hade den stigit till 50°C trots inställningen, men jag fortsatte.

Filéerna lades på en rostfri korg i Bradley, och efter 45 minuters rökning var resultatet halvkokt (lätt, men inte helt ogenomskinligt) öringkött. Inte riktigt vad jag hade siktat på när jag började, men väldigt bra ändå.

Redaktörens anmärkning: När marinaden väl hade sköljts av och öringen hade rökts var det svårt att veta att örterna och apelsinen någonsin hade funnits där. När jag gör detta igen kommer jag att reservera lite av örterna och skalet (inte salt/socker) och gnugga filéerna med det efter sköljning och torkning, men före rökning. Vem vet hur resultatet blir?   Jag använde bara två av mina filéer för att göra denna förrätt, och jag tror inte att någon kände sig kort förändrad!

Metod:

Blanchera sparrisen i kokande, saltat vatten i 2-3 minuter.

Häll av och klappa torrt.

Tvätta vattenkrasse och klappa torr.

Blanda crème fraichen, det mesta av citronskalet och all hackad persilja i en liten skål och dela sedan mellan tallrikarna.

Lägg flingor av rökt öring över sparrisen och strö över några strängar citronskal.

Bjud antingen på citronklyftor eller, som jag gjorde, pressa några droppar citronsaft över öringen innan servering.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now