Bradley Smoked Squid, Chorizo, Chickpea & Mediterranean Vegetables

Bradley Rökt bläckfisk , Chorizo, kikärter och medelhavsgrönsaker

Sandra Tate

Bläckfisk är så lätt bortskämd av överkokning, så var också mild med röken.

Ingredients

(till 4 personer)

2 msk olivolja

1 lök, skalad och tunt skivad

2 ramiro paprika, kärnade, halverade & tunt skivade

300 g kokchorizo

4 mogna tomater, hackade

1 burk kikärter

salt peppar

300g rökta bläckfiskringar

1 vitlöksklyfta, krossad & finhackad

1 msk olivolja

1 röd chili, kärnad & fint skivad

juice 1 lime

2 msk nyhackad koriander

Preparation

Röka bläckfisk

Först och främst, be din fiskhandlare att göra all stökig rengöring och förberedelser. Min reducerade detta underbara par medelstora bläckfiskar till rena, lite stora bitar och ringar. De var superfräscha och jag kallrökte dem så fort jag fick hem dem - i bara 10 minuter i ett ekrökfyllt Bradley-skåp, med den övre ventilen stängd. Ta bort och kyl.

En härligt levande, fräsch, färgstark sommarrätt med en antydan av rök och chilivärme.

Metod:

Ställ en stor stekpanna eller wok på medelvärme, tillsätt 2 msk olivolja tillsammans med skivad lök och röd ramiropepparskivor och fräs av i ca 8 minuter tills den vissnar och får färg i kanterna.

Skär chorizon i 1 cm bitar och lägg i pannan, koka i ytterligare 8 minuter.

Tillsätt nu de hackade tomaterna och de avrunna kikärtorna, låt värma upp, smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Krydda lätt den rökta bläckfisken.

I en annan stekpanna, hetta upp resterande olivolja, strö över finhackad vitlök och chili och koka i 1 minut innan du lägger till bläckfiskringarna i pannan - stek av på hög värme i ca 2 minuter (så fort ringarna blir mjölk vita istället för ogenomskinliga de är tillräckligt kokta - koka inte för mycket, annars blir de läderartade).

Pressa snabbt över saften från din lime och tillsätt sedan innehållet i pannan till chorizo och grönsaker.

Häll till sist i koriandern och vänd ihop allt innan du serverar genast med mycket knaprigt franskbröd.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now