Rökt Päron med mascarponeost Recept
Detta rökt päron med mascarpone ostrecept kommer bara att träffa platsen. Om du inte är bekant med det är mascarpone en trippel-krämost, tillverkad av en generellt låg fetthalt (25%) färsk grädde. Den är gjord av mjölken från kor som har matats med speciella gräs, fyllda med färska örter och blommor. Denna speciella diet skapar en unik smak som ofta beskrivs som "färsk och läcker." Om du inte har mascarpone, använd Philly gräddeost istället. Men jag älskar mascarponeost. Den är söt, har en mycket silkeslen struktur, och dess smak är mycket lik piskningskräm.
Ingredients
6 päron skivade i halvor och urkärnade
Till såsen:
1½ dl äppeljuice
1 msk farinsocker
½ msk kanel
2 msk smör
Garnering:
4 oz mascarponeost
1 tsk vaniljextrakt
2 tsk socker
Preparation
Värm upp såsen i mikron för att smälta sockret.
Rör om ordentligt och häll på päron.
Ställ in rökaren på 300ºF och ladda den med 1½ timmes äppelbisketter.
Temperaturen på rökaren höll sig precis runt 240 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen.
Skeda den sedan ovanpå päronen och ringla över lite lönnsirap med några pekannötter.