Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Rökt Körsbär ClafoutisVem säger att du inte borde baka på sommaren? Varför inte göra det enkelt för dig själv och göra det i rökaren? Denna efterrätt går samman på några minuter och bakar vackert i Bradley. Fancy desserter verkade aldrig så bra förrän röken kom på dem!

Ingredients

2 msk smör

2 msk mjöl

2 koppar färska körsbär - urkärnade

2 msk strimlad mandel

3 ägg

¼ kopp vitt socker

2 msk farinsocker

½ En kopp mjöl för alla ändamål

Nypa havssalt

½ kopp lättmjölk

½ kopp halv och halv grädde

1 msk mandelextrakt

1 msk vaniljextrakt

Avsluta med florsocker på toppen!

Preparation

Börja med att ladda din Bradley Smoker med Apple- eller Cherry-puckar och förvärm till 320ºF (160°C).

I en djup pajform, använd smöret och täck formen med det. Ta sedan 2 msk mjöl och pudra av smöret. Detta hjälper dig att dra fram efterrätten när det är dags att äta!

I en medelstor skål, tillsätt alla torra ingredienser och blanda med en gaffel. Tillsätt sedan alla dina blöta ingredienser och blanda ihop. Det blir en tunn smet. Oroa dig inte.

Tillsätt körsbär och mandel i din maträtt och bred ut. Häll smeten över det hela och låt stå i ett par minuter så att bubblorna höjs upp och ut ur smeten.

När Bradley Smoker har kommit till temp, Placera pajformen på ett galler och ställ in den i mitten av rökaren. Detta kommer att koka i 35-40 min. När tiden är ute, öppna dörren och ge den vicktestet. Den ska fortfarande ha en mycket liten mängd vickning, men sättas på plats. När detta har uppnåtts, dra ur rökaren och ställ på ett kylställ. Den kommer att ha blåst upp under tillagningen, men förvänta dig att den töms under tiden den svalnar. Det är ok!

När den svalnat och du är redo att servera, pudra över florsocker och servera!

Njut av!

Recept av: Cory Walby – Saturday Night Test Kitchen