Smoked Chocolate Recipe

Rökt Choklad ReceptRökning är en teknik som används väl i olika smakfulla rätter, men varför inte lägga till lite rök till efterrätten eller ett sött mellanmål? Smoked Chocolate är ett av mina favoritvägar att lägga till det lilla extra till en annars standardkaka eller kaka.

Tänk på en klassisk chokladchipkaka med rökt chokladchips istället. Eller till och med rik rökt chokladganache mellan lagren av ditt favoritchokladkaka recept. Rökiga brownies? Rökt chokladsås över glass? Vad sägs om rökt chokladlavakaka? Okej, jag kommer att sluta, du får idén. Möjligheterna är oändliga, så låt oss bli smokin!

Ingredients

Choklad efter eget val

Preparation

För att röka choklad måste du hålla en låg temperatur (under 60°F). Det enklaste sättet att hålla en låg temperatur i din Bradley Smoker är att använda en kallrökare.

Detta skiljer värmekällan från skåpet, samtidigt som den fylls med rök. Alternativt kan du använda din rökare till lägsta möjliga värmenivå och med en bricka med is på den nedersta hyllan.

Med en vanlig varmrökare måste du stå vaksamt, öppna dörren ofta och fylla på isen för att hålla en låg temperatur. Enligt min erfarenhet kan du fortfarande få din choklad att mjukna eller smälta med en varm rökare. Men det är definitivt mycket mindre bekvämt än en kallrökare (möjligt, ändå!).

Välj mörk choklad för varmrökarmetoden

Om du går för varmrökarmetoden skulle jag bara föreslå att du använder mörk choklad (smälter vid högre temperatur). Men i en kallrökare kan du röka vilken typ av choklad du vill.

För choklad tycker jag att de mildare träslagen fungerar bäst, som al eller äpple. Trä som hickory smakar för bittert. Men prova själv och du kanske bara hittar en bra kombination!

Var noga med att inte hantera det för mycket

För att röka din choklad måste du skära ner den till storlek. Använd antingen chokladbitar eller hacka chokladbitar i cirka 1” bitar.

Undvik överhantering av chokladen eftersom den smälter något. Lägg chokladbitar/chokladbitar i en bakplåt i aluminium. Gör små hål i brickan när du använder en kallrökare för att vara säker på att du inte har smält choklad som droppar igenom. Placera en chokladbricka i din förrökande (ej förvärmda!) kallrökare och vänta.

Smaktest efter två timmar

Röktiden kommer att variera beroende på hur mycket rök du producerar, hur mycket choklad du har i din rökare och din personliga preferens för smak.

Efter två timmar, ge din choklad ett litet smakprov för att se om den har den mängd röksmak du letar efter. Sedan "smaktesta" lite mer, bara för att vara säker. Om du vill, ge den lite mer rök. Om du gillar resultatet, efter 2 timmars rökning, dra ut det och förstärk din bakning!