Smoked Bourbon Ice Cream

Rökt Bourglas Recept



Jag har en bra idé! Rökt bourbon glassrecept! Jag vet vad du tänker, "pölar av sotig grädde i botten av min rökare ... bra idé ...", men hör mig. Det är otroligt läckert!

Ingredients

1 ¼ koppar tung grädde

8 äggulor

¾ kopp farinsocker

½ kopp helmjölk

2 msk bourbon

2 tsk vanilj

1 tsk salt

Preparation

Kall rök ¾ kopp tung grädde med hickory bisquettes för 1½ timmar. Rök krämen i en engångsform av aluminium placerad inuti en större bakpanna fylld med is, för att hålla krämen vid en sval säker temperatur

Ta bort grädden från rökaren och låt svalna i en försluten behållare i kylen.

Kombinera rökt grädde med färsk grädde efter smak tills du har 2 koppar grädde (det slutade med att jag använde ¾ kopp rökt grädde och 1 ¼ kopp färsk grädde för detta recept)

Vispa ihop gulor och socker i en kastrull, tillsätt sedan grädde och mjölk och blanda.

Värm på låg-medium tills vaniljsåsen når 170°F, rör om ofta.

Inget behov av en glassmaskin

Ta av från värmen, rör ner bourbon, vanilj och salt.

Sila vaniljsås och kyl täckt tills temperaturen är lägre än 45°F, helst över natten.

Tillsätt vaniljsås i din glassmaskin (följ instruktionerna från din glassmaskin).

Om du inte har en glassmaskin kan du helt enkelt placera den kalla vaniljsåsen i en behållare i frysen och rör om kraftigt var 30-60:e minut för att få en liknande konsistens.