Rökt Bourglas Recept
Jag har en bra idé! Rökt bourbon glassrecept! Jag vet vad du tänker, "pölar av sotig grädde i botten av min rökare ... bra idé ...", men hör mig. Det är otroligt läckert!
Ingredients
1 ¼ koppar tung grädde
8 äggulor
¾ kopp farinsocker
½ kopp helmjölk
2 msk bourbon
2 tsk vanilj
1 tsk salt
Preparation
Kall rök ¾ kopp tung grädde med hickory bisquettes för 1½ timmar. Rök krämen i en engångsform av aluminium placerad inuti en större bakpanna fylld med is, för att hålla krämen vid en sval säker temperatur
Ta bort grädden från rökaren och låt svalna i en försluten behållare i kylen.
Kombinera rökt grädde med färsk grädde efter smak tills du har 2 koppar grädde (det slutade med att jag använde ¾ kopp rökt grädde och 1 ¼ kopp färsk grädde för detta recept)
Vispa ihop gulor och socker i en kastrull, tillsätt sedan grädde och mjölk och blanda.
Värm på låg-medium tills vaniljsåsen når 170°F, rör om ofta.
Inget behov av en glassmaskin
Ta av från värmen, rör ner bourbon, vanilj och salt.
Sila vaniljsås och kyl täckt tills temperaturen är lägre än 45°F, helst över natten.
Tillsätt vaniljsås i din glassmaskin (följ instruktionerna från din glassmaskin).
Om du inte har en glassmaskin kan du helt enkelt placera den kalla vaniljsåsen i en behållare i frysen och rör om kraftigt var 30-60:e minut för att få en liknande konsistens.