Rökt Äppelpaj Recept
Skulle du inte börja dagen med efterrätt om du hade några hängande runt köket?
Ingredients
Pajskal:
(Detta gör en pajskal)
1 koppar universalmjöl
½ kopp förkortning
¼ kopp kallt vatten
1 tsk vit vinäger
Äppelfyllning:
5 äpplen
1 kopp socker
2 msk universalmjöl
1 tsk kanel
1 tsk vanilj
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoke
Non-stick mattor
Bradley hopfällbart bord
Bradley Smoker Inställning:
Tillagningstid: 95 minuter
Temperatur: 320 ºF eller 160 °C
Trä: Äpple
Röktid: 20 minuter (valfritt)
Preparation
Tillsätt 1 dl mjöl och ½ dl matfett i en skål och blanda med en konditor. Tillsätt sedan ¼ kopp kallt vatten, 1 tsk. vinäger, och blanda tills skorpan bildas. Var noga med att inte blanda för mycket.
Använd en mjölad yta, kavla ut degen och forma den till en rund form.
Lägg degen i pajformen och skär av alla bitar som är för långa eller sticker ut ur formen.
Använd en skalare, skala varje äpple och skär det i små bitar. Var noga med att utelämna kärnan och fröna (de kommer inte att smaka för gott).
Tillsätt de skivade äpplena, 1 kopp socker, 2 msk i en mixerskål. fyra, 1 tsk. kanel, 1 tsk. vanilj och blanda.
Lägg pajfyllningen i pajformen och täck med ytterligare ett pajskal. Nyp ihop pajskalet hela vägen runt formen med en gaffel eller fingrarna.
Gör 4 skåror i mitten av skorpan.
Placera i Bradley Smoker vid 320 ºF (160 °C ) i 1 timme och 35 minuter.
Kyl i 30 minuter innan servering, njut!