Rökt Chocolate chip cookies Recept
Chokladchipkakor är ett traditionellt recept och du har verkligen sett många av dem runt. Men det som gör denna unik är att du röker chokladchips i cirka 40 minuter. Vi använde Alder Wood och det fungerade bra.
Ingredients
1 ½ koppar chokladchips
1 kopp smör
¼ kopp vitt socker
1 kopp farinsocker
2½ koppar mjöl - för alla ändamål
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg
Bradley Flavor Bisquettes - Al
Preparation
Kallröka chokladbitarna i 30-45 minuter på en bakplåt i aluminium (eller mer, om du vill öka rökigheten!) med Alder Flavour Bisquettes.
Värm ugnen till 375°F.
Rör ihop smör, strösocker och farinsocker i en stor skål.
Tillsätt ägg, ett i taget, blanda väl efter varje ägg.
Rör ner vaniljextrakt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
Vispa gradvis i mjölblandningen.
Rör ner chokladbitar.
Rulla till bollar och tryck ut jämnt på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 8-10 minuter, eller tills de fått lite färg.
Låt svalna på pannan i 5 minuter innan du överför till ett galler.
Recept av: Lena Clayton