Rökt Jordgubbe och rabarber Smuldrecept
Detta är en klassisk smula gjord med färska jordgubbar och rabarber. Men att röka frukten kommer att ge den en helt annan smak. Cool innan servering.
Ingredients
2 ½ koppar jordgubbar, rensade, skalade och skivade
2 ½ koppar rabarber, skivade
1 kopp vitt socker
1 kopp smör, mjukat
1 ¼ koppar mjöl
1 ½ koppar havregryn
Bradley Flavor Bisquettes – Äpple eller körsbär
Preparation
Lägg jordgubbarna och rabarbern i en engångsfolielasagnepanna. Placera pannan på ett rökställ.
Ställ in rökaren på 200°F med valfria träbisquetter (äpple eller körsbär fungerar bra med detta recept).
Rök jordgubbarna och rabarbern i 45 minuter. Ta bort från rökaren.
Häll jordgubbarna och rabarbern i en ugnsform om 13 x 9. Strö över vitt socker och använd en sked för att röra sockret jämnt i jordgubben och rabarbern. Se till att frukten ligger ett jämnt lager på botten av ugnsformen.
Värm ugnen till 350°F.
I en stor skål, blanda ihop smör, socker, mjöl och havregryn tills det blir smuligt. Fördela smulblandningen jämnt ovanpå frukten.
Grädda crumblen i 45 minuter. Fruktblandningen ska vara bubblig längs sidorna.
Kyl innan servering.