Pele Smoked Lava Cake

Peles rökt Chokladavakaka Recept



Prova den här Peles rökt chokladlava -recept. Pele är den hawaiianska gudinnan av eld, känd för sin passion. Mytologin berättar att hon kontrollerar lavan som flyter från ön Hawaii. Detta är en rökig twist på den klassiska efterrätten och är ett perfekt sätt att avsluta varje måltid!

Ingredients

110 g mörk choklad, hackad

½ kopp smör i tärningar (behåll lite extra smör för smörjning)

1 kopp konditorsocker

2 äggvitor

4 äggulor

1 tsk vaniljextrakt

En nypa till ½ tsk cayennepeppar (valfritt, om du vill tillsätta lite krydda till din goding!)

¼ kopp och 1 msk universalmjöl

Bradley Flavor Bisquettes – Premium Chili Spikummin eller Lönn

Preparation

Förbered rökaren för kallrökning (med Bradley Cold Smoke Adapter) med Premium Chili Cumin Bisquettes eller Maple Flavor Bisquettes.

Kallrök den mörka chokladen på en aluminiumform eller plåt i en timme.

Värm ugnen till 425°F.

Ta bort chokladen från rökaren och lägg i en dubbelpanna med smör.

Värm på medelhög värme under omrörning tills det smält och blandat.

Ta bort från värmen och tillsätt socker, sedan äggvita och gulor, rör om väl.

Blanda i vanilj och cayennepeppar (om du använder).

Rör ner mjöl.

Dela blandningen mellan fyra ramekins, som har smörjts väl med smör.

Grädda i 13-15 minuter eller tills mitten av kakorna är mjuka och geléliknande och kanterna fasta.

Låt svalna i en minut eller två, kör sedan en kniv runt kanten på kakorna för att lossa eventuella kanter.

Lägg en tallrik ovanpå en ramekin och vänd upp och ned. Ta bort ramekin och ta-da!

Där är din lavakaka.

Servera omedelbart med dina favorittillbehör, som vispad grädde, glass, bärsås, kolasås eller chokladsås. Vi rekommenderar körsbärskompott!

Recept av: Lena Clayton