Mörk choklad rökt Mandelbark Recept
En behandling som är den perfekta blandningen av söta och salt, plus rökig hickory och rik mörk choklad.
Ingredients
För att röka mandlarna:
1 kopp vatten
2 msk salt
2 koppar hela råa mandlar
Bradley Smoker Hickory bisquetter
För att göra barken:
½ kopp strösocker
2 msk vatten
1 msk smör
1 kg mörk choklad
Nypa grovt havssalt
Preparation
Rör ihop salt och vatten.
Blötlägg mandlar i saltlake över natten i rumstemperatur.
Ta bort från saltlake och låt lufttorka.
Rök mandlar med Bradley Smoker Hickory bisquettes i 60 minuter.
Värm socker och vatten i en kastrull på låg-medelvärme tills det är mörkt bärnstensfärgat (ca 5 minuter).
Ta av från värmen och tillsätt smör och rör sedan snabbt.
Tillsätt mandel och täck jämnt med sockerblandningen.
Häll över silpat eller bakplåt med bakplåtspapper, håll mandeln åtskild från varandra, så att de inte klibbar ihop. Ta bort när sockerbeläggningen har stelnat.
Smält mörk choklad i dubbelkokare, blanda i rökt mandel och häll över silpat, eller bakplåt med bakplåtspapper.
Strö över grovt havssalt.
Kyl i minst 3 timmar, skär sedan i grova bitar och servera.