Rökt Kanelglass Hemlagad
Bra sommarrecept! Rökt glass blir en mer och mer populär sommarbehandling. Prova detta hemlagade kanelrecept nu.
Ingredients
1 kopp tung grädde
1-1 ½ dl tjock grädde
8 äggulor
¾ kopp gyllene farinsocker
1 dl helmjölk
3 kanelstänger
2 tsk vanilj
1 tsk salt
Preparation
Kallrök 1 kopp tung grädde med Bradley Hickory Bisquettes i 1,5 timme. Rök krämen i en engångsform av aluminium placerad inuti en större bakpanna fylld med is, för att hålla krämen sval
Ta bort grädden från rökaren och låt svalna i en försluten behållare i kylen
Kombinera rökt grädde med färsk grädde efter smak tills du har 2 koppar grädde (jag slutade med att använda ½ dl rökt grädde och 1 ½ dl färsk grädde)
Vispa ihop gulor och socker i en kastrull, tillsätt sedan grädde och mjölk och blanda
Lägg kanelstänger i vaniljsåsblandningen för att dra och värm till 170°F, rör om ofta
Ta bort från värmen, rör ner vanilj och salt, smaka av vaniljsås för att se om kanelsmaken är tillräckligt stark (om du vill ha lite mer kanelsmak till den, tillsätt ½ tsk mald kanel i detta skede)
Sila vaniljsås och ställ i kylen tills temperaturen är lägre än 45°F, helst över natten
Tillsätt vaniljsås i din glassmaskin (följ instruktionerna från din glassmaskin!)