smoked tomato sauce recipe

Rökt Tomatsås



Enkelt att tillverka och massor av smaker, denna rökt tomatsås kommer att skilja sig från all tomatsås du har smakat tidigare.

Ingredients

4 stora, mogna tomater (jag använde heirloom tomater)

3 vitlöksklyftor, halverade

¼ vit lök, tärnad

1 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Salt peppar

Preparation

Kvarta tomaterna och lägg på en aluminiumplåt

Rök tomater i 1,5 timme vid 200°F med hickory bisquettes

Hetta upp olivolja på låg-medelvärme i en medelstor kastrull

Tillsätt vitlök och lök och fräs tills det blir genomskinligt

Tillsätt rökta tomater i kastrullen och låt sjuda på låg värme i 1 timme, eller tills de är tillräckligt reducerade. Rör om regelbundet för att förhindra att såsen fastnar på botten av pannan

Tillsätt balsamvinäger och salt & peppar efter smak

Jag föredrar min tomatsås med mer konsistens, men om du föredrar en slätare sås, puré såsen i en mixer eller med en stavmixer till önskad konsistens