Rökt Tomatsås
Enkelt att tillverka och massor av smaker, denna rökt tomatsås kommer att skilja sig från all tomatsås du har smakat tidigare.
Ingredients
4 stora, mogna tomater (jag använde heirloom tomater)
3 vitlöksklyftor, halverade
¼ vit lök, tärnad
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt peppar
Preparation
Kvarta tomaterna och lägg på en aluminiumplåt
Rök tomater i 1,5 timme vid 200°F med hickory bisquettes
Hetta upp olivolja på låg-medelvärme i en medelstor kastrull
Tillsätt vitlök och lök och fräs tills det blir genomskinligt
Tillsätt rökta tomater i kastrullen och låt sjuda på låg värme i 1 timme, eller tills de är tillräckligt reducerade. Rör om regelbundet för att förhindra att såsen fastnar på botten av pannan
Tillsätt balsamvinäger och salt & peppar efter smak
Jag föredrar min tomatsås med mer konsistens, men om du föredrar en slätare sås, puré såsen i en mixer eller med en stavmixer till önskad konsistens