Smoked Beef Jerky Cure Recipe

Rökt Nötkött botemedel ReceptDetta rökt nötkött ryckiga botrecept kommer att lära dig hur du kan göra säkert och välsmakande nötkött. Bot i paketen klarar sig bra för att fördröja botulism. Men produkten kräver kylning när den är klar, eller åtminstone har den ett mycket kort köksbänk. Smoked Jerky är mycket överlägsen. Röken är det som gör smaken så stor. När jag äter ryckig från dehydratorn har den strukturen på rått torkat kött. Jag kan verkligen inte komma över det faktum att det inte har nått en säker temperatur, särskilt när rycket är gjord med vilda spel. Så istället för att köpa dyra saker, försök att göra dina egna. Här är ett grundläggande recept för att göra ditt eget botemedel, som är massor billigare än att köpa en kommersiell produkt och lätt kan modifieras med ytterligare kryddor som passar din smak.

Ingredients

För 5 lb kött:

2 msk kosher- eller inläggningssalt (använd aldrig jodiserat salt!)

2 msk socker (den vita granulerade varianten)

3 tsk mald svartpeppar (nymalen är BÄST)

1 tsk Instacure #1 (natriumnitrit) – mycket viktigt!

1 till 1½ tsk (totalt) av dina favoritkryddor...som vitlökspulver, lökpulver, sellerifrö, paprika, cayennepeppar, chipotlepulver, etc. Använd bara inte kryddor med extra salt i.

Preparation

Blanda ingredienserna HELT!

Skiva köttet jämnt kl ¼ tum tjock. Använd en icke-metallisk behållare (som en 9 × 13 tums grytform i glas) strö båda sidorna av köttremsorna och lägg dem i skålen.


Täck med plastfolie och ställ i kylen minst över natten eller 24 timmar.

Rök kött i 2 timmar vid ca 120 graderºF/48.9°C till 140ºF/60°C är bra. Hickory verkar fungera bäst. Om du inte använder Instacure #1 (natriumnitrit) MÅSTE du röka/torka vid temperaturer över 140ºF.

Med öppningarna vidöppna, torka köttet vid liknande temperaturer tills önskad torrhet uppnås. Beroende på din rökare kan du behöva rotera dina ställ. Tiden kan variera enormt beroende på vilken tjocklek du skivade köttet i.

** En alternativ torkningsmetod som fungerar bra är att sätta in en tandpetare i slutet av varje skiva och hänga dem på ugnsgallret. Ställ ugnen på lägsta temperatur. Lämna INTE dörren öppen! En elektrisk ugn rekommenderas INTE.

Det är gjort när du böjer en skiva på mitten och mitten precis börjar slitas sönder. Mer än så här och du kommer att ha läder!

Förvara jerkyen i kylen eller ät upp den snabbt. Lägg ALDRIG ryckig i en förseglad plastpåse okyld. Den kommer säkert att mögla om ett par dagar!

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now