Rökt Skaldjursmarinad Recept
Upplev en sprängning av smaker med detta lockande recept med saftiga kammusslor eller skalade räkor/räkor. Kombinationen av skivade gröna lökar, ingefära, sojasås, sherry och socker skapar en vattnig marinad som tillför skaldjuret med oemotståndlig smak. Servera den perfekt rökt skaldjur på en säng med skarpa strimlade sallad, drizzled med den reserverade marinaden för en oförglömlig kulinarisk glädje.
Ingredients
750 G (1 ½ lb) stora färska pilgrimsmusslor eller skalade räkor/räkor
50 Ml (1 kopp) skivad salladslök
125 ml (½ kopp) var och en av vegetabilisk olja, sojasås, torr sherry
50 ml (¼ kopp) hackad färsk ingefära, eller efter smak
15 ml (1 msk) socker
Preparation
Kombinera salladslök, olja, sojasås, sherry, ingefära och socker i en keramisk skål.
Tillsätt pilgrimsmusslorna eller skaldjuren i blandningen.
Marinera i rumstemperatur i upp till 30 minuter.
Låt rinna av, reservera marinaden.
Lägg marinerade skaldjur på oljade galler.
Pensla skaldjur med marinad.
Lägg marinad rökt skaldjur på en bädd av strimlad sallad.
Strö över reserverad marinad.
Ställ åt sidan en skål med reserverad marinad.