Rökt Butternut squash Såsrecept
Du kan baka den, förvandla den till en krämig mos och njuta av det på många olika sätt. Men försök bara röka och gör denna pastasås.
Ingredients
En 2 lb butternut squash skalad - kärnade och tärnad
1 msk vegetabilisk olja
1 liten vit lök, finhackad
3-4 vitlöksklyftor, hackade
1-1 ½ dl grönsaks-/kycklingfond
1 tsk cayennepeppar
Salt peppar
12 oz av din favoritpasta
Preparation
Rök kuber av squash på en perforerad aluminiumbricka med lönnbisquetter i 1 timme vid 150-165°F
Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt squash, lök & vitlök
Krydda med salt och peppar
Koka tills löken är genomskinlig, ca 8-10 min
Tillsätt buljong och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda
Sjud i cirka 15 minuter, eller tills squashen är mjuk
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, tills den är al dente
Låt squashblandningen svalna något och mixa sedan med en stavmixer eller i en mixer tills den är slät
Krydda med cayennepeppar, salt & peppar
Kombinera pasta med sås (och eventuella andra ingredienser du vill lägga till; jag använde sparris, salladslök & grönkål) och servera!
Lönn
Trä
Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.
Shop Now