Rökt Äppelchutney Recept
Traditionellt är Apple Chutney en kombination av färska äpplen, lök, ingefära och äppelcidervinäger. Det här receptet har allt, men det som gör det så speciellt är att du använder rökt äpplen istället.
Ingredients
0,5 kg äpplen; skalade, kärnade ur och skär i små tärningar
½ medelstor lök, skuren i små tärningar
100 g russin
250 g farinsocker
1 tsk senapsfrön
1 tsk nymalen ingefära
½ tsk salt
225 ml äppelcidervinäger
Preparation
Rök äppelbitar i 30-45 minuter med lönnbisquetter vid 150-165°F
Blanda äpplen och alla andra ingredienser i en medelstor kastrull och låt sjuda i 30-40 minuter
Lönn
Trä
Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.
Shop Now