Rökt rik Grönsakssås Recept
Uppgradera dina måltider med den oemotståndliga smaken av rökt rik vegetabilisk sås. Det här smakfulla receptet kombinerar rökiga grönsaker med en sammetisk struktur och lägger till ett härligt djup av smak till alla maträtt.
Ingredients
Reserverad marinad från Boneless Cross Rib Roast eller annan valfri marinad
375 Ml (1½ dl) nötköttsbuljong
250 G (8 oz.) färska svampar, skivade
250 G (8 oz.) färska små lök, skalade
2 medelstora morötter, tärnade
60 Ml (4 msk.) universalmjöl
60 Ml (4 msk.) mjukt smör
Preparation
Koka den reserverade marinaden och nötbuljongen i en medelstor kastrull.
Sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter.
Sila och släng löken, vitlöken och örterna.
Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt svamp, lök och morötter.
Sjud tills grönsakerna är mjuka.
Blanda ihop mjöl och smör. Rör ner hälften av blandningen i buljongen.
Rör om, koka och tillsätt mer mjöl/smör tills blandningen tjocknat och bildar en slät sås