Rökt Vitlökspest
Vitlöksscapar är stjälkarna i vitlöksanläggningen och har en mildare smak än vitlök. De grillas vanligtvis eller görs till en pesto. Detta recept kombinerar båda idéerna till en rökig sås som kan kastas med pasta, spridas på smörgåsar, används som en pizzasås eller för att garnera en soppa. För en annan variation kan du prova en annan typ av nötter, som pinjenötter eller cashewnötter, istället för mandlar.
Ingredients
1 lb vitlökskaft
½ kopp mandel
½ kopp parmesanost, riven
1 kopp olivolja
Saft & skal av 1 citron
Salt peppar
Preparation
Skiva scapes på längden.
Kallrök skalen med Bradley Smoker Apple Bisquettes i 2 timmar (skalarna har gulnat något).
Skär scapes i 1 tums bitar.
Hacka mandeln i små bitar i en matberedare.
Tillsätt vitlöksskal, parmesanost, ½ kopp olivolja, citronsaft och skal, sedan puré.
Tillsätt långsamt återstående olivolja tills önskad konsistens uppnås.
Krydda med salt och peppar efter smak.