Hur man gör rökt Krydda
Skäm bort dig med de rökiga smakerna i detta lockande recept. Med ett vitlökshuvud, kryddig jalapeños, smakfull svamp och aromatiska lökar, noggrant rökt till perfektion, erbjuder denna maträtt en härlig balans mellan värme och jordlighet.
Ingredients
Pergamentpapper eller en silikonmatta
1 vitlökshuvud
2 Jalapeños
16 svampar
1 lök
¼ kopp kosher salt
1 msk svartpeppar
Preparation
Ta på dig matlagningshandskar eftersom du hanterar kryddiga jalapenos.
Hacka din svamp, lök, vitlök och jalapenos i fina, mindre bitar.
Lägg bakplåtspapper på ett rökställ och se till att bakplåtspappret inte täcker kanterna på gallret. Detta för att svampen, jalapenos, löken och vitlöken ska kunna röka ordentligt.
Lägg grönsakerna på flera galler och se till att du sprider ut grönsakerna på gallret, se till att det inte blir många överlappningar.
Placera hyllorna i din Bradley P-10 rökares tre översta hyllor.
Placera 4 bisquetter i din rökare och lägg din koktid i 4 timmar och din röktid i 40 minuter. Rök dina grönsaker vid 150ºF (65ºC).
Ta fram din torkade krydda och mal den i små bitar. Lägg de sista kryddorna i en behållare och njut!
Recept av: Röker med Joe