Bradley Smoked Red Pepper, Tomato & Chilli Dip

Bradley Rökt röd paprika, tomat och chili Dopp

Sandra Tate

Till sist har vi solsken och värme, och vilket bättre sätt att starta BBQ än några läckra dopp? För livlig färg och smak är den här svår att slå.

Ingredients

3 stora röda ramiro paprika

4 stora mogna tomater

1 röd chili

3 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, skalad & krossad

saft av ½ citron

1 msk hackad persilja

salt peppar

Preparation

För en mer intensiv smak, grilla paprikan och chilin innan du röker - det betyder att du grillar till svart, om du inte grillar så hårt som detta kommer inte skalet att lossna.

Dessutom, om du misslyckas med att täcka helt i plast, kommer skinnen, återigen, inte att lossna. Så mycket vet jag av bitter erfarenhet och jag har förklarat metoden utförligt nedan.

Medan grönsakerna ryker rökte jag också lite havssalt för att krydda detta och för senare användning - förvara i en separat, märkt burk.

Metod:

Starta Bradley Smoker med bara 2-3 ekbisketter i högen.

Förvärm under tiden grillen till varm. Lägg paprikan och chilin på en ugnsplåt och grilla tills skalet svartnar, vänd då och då tills hela ytan är svart och paprikan faller ihop. Överför omedelbart till en plastpåse, fäst löst och låt den vara tillräckligt kall för att hantera. Ta nu bort skalet (det kommer lätt att lossna) och dela sedan det mjuka köttet för att ta bort frön och kärna, kassera. Efter att ha tagit bort skalet från chilin på samma sätt kan du vilja lämna fröna, eller åtminstone några av dem, för en god värme till skålen. Lägg köttet av chilin och paprikan i en grund skål.

Gör ett litet snitt genom skalet på tomaterna i toppen och botten. Lägg i en skål och skålla med kokande vatten. Efter 3 minuter, häll av tomaterna och skala bort skalet som nu kommer att lossna. Skär var och en på mitten och tryck ut fröna med tummarna, kassera. Lägg tomathalvorna till röd paprika och chili, ringla över lite av olivoljan och lägg över till en hylla i Bradley Smoker. Rök i upp till en timme (jag rökte min i 30 minuter, men sedan gillar jag en subtil rökighet till min).

Lägg den rökta paprikan, tomaterna och chilin i en liten matberedare och tillsätt vitlöken tillsammans med citronsaft, salt, peppar och den återstående olivoljan. Bearbeta till en tjock pasta och tillsätt sedan hackad persilja och kontrollera kryddningen, justera om det behövs. Dippen ska få mjukna några timmar innan den serveras med varma pitabröd och andra mezzerätter.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now