alt="Whiskey Barrel Smoked Chicken Recipe"

Whisky fat rökt Kycklinglår ReceptRökt kycklinglår gjort rätt! Kock Ted Reader ger steg för steg instruktioner om att skapa den bästa whiskyfat rökt kycklinglår med Bradley -rökaren.

Marinera kycklinglåren (med huden på och ben i) i Tennessee whisky i cirka 24 timmar. Skala sedan tillbaka kycklinghuden och krydda lätt. Lik in kycklinghuden runt kycklinglåret, så det skapar en tätning runt kycklingen för att hjälpa till att låsa in alla juicer. Lägg de rutinerade kycklinglåren i rökaren med hjälp av whisky eksmakade bisquetter och rök i cirka 3 timmar. Ta bort de rökt kycklinglåren från Bradley -rökaren och täck sedan låren i kockläsarens galna Canuck Barbecue -sås. Rulla dem i en blandning av krispiga stekt lök, potatischips och brödsmulor. Slutligen, njut av det bästa rökt kycklinglåret du någonsin har smakat!

Ingredients

12 Kycklinglår

3 msk Teds världsberömda BBQ Bone Dust™ BBQ-krydda

2 koppar Teds världsberömda BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce

½ kopp lönnsirap

2 oz Tennessee whisky

2 dl grovkrossad potatischips (vanlig eller vilken smak du vill)

1 kopp Panko ströbröd

1 kopp knaperstekt lök

Preparation

Bradley Smoker Temperatur: 220°F

Ställ in Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner, med Whisky Oak Bisquettes och ställ in temperaturen på 220°F.

Dra bort skinnet från kycklinglåren, se till att det sitter fast på ena sidan. Krydda köttet av kycklinglåren med ett lätt stänk av Bone Dust™ BBQ Seasoning rub. Vik tillbaka skinnet över de kryddade låren och dra det hårt runt köttet. Krydda utsidan av låren med mer BBQ-krydda.

Lägg låren på ett rökställ, jämnt fördelade. Placera låren i rökaren och sätt in termometerproben i mitten av ett av kycklinglåren. Stäng luckan och ställ in termometertemperaturen till 170°F, för att vara färdiglagad. Rök låren i 2 1/2 – 3 timmar tills de är helt genomstekta.

Förbered under tiden BBQ-såsen för dunkning. I en medelstor gryta, kombinera Crazy Canuck Sauce, lönnsirap och whisky. Värm långsamt till låg koka över medelvärme, sänk värmen till låg, tillsätt smör och vispa försiktigt tills det är helt införlivat. Ställ åt sidan, håll varmt, rör om då och då.

Blanda under tiden ihop potatischips, Panko ströbröd och krispigt stekt lök i en skål. Avsätta.

När kycklingen är helt genomstekt och skalet är knaprigt, ta bort låren från rökaren och doppa de rökta låren ett i taget i den varma BBQ-såsblandningen, ta bort såsen från såsen och rulla omedelbart in i krossad potatischipsblandning.

Servera omedelbart.