Hot Smoked Chicken Wings

Varm Rökt kycklingvingar

Dan Shahin

Ingredients

Kycklingvingar

Torr saltlake:

2 msk havssalt

1 msk mjukt farinsocker

4 timjankvistar eller citrontimjan, bladen borttagna

1 tsk mald svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

1 tsk paprika

1 tsk Lökpulver

1 citron, skalad

Preparation

Metod:

Kombinera alla torra saltlakeingredienser till en mortel och mortelstöt eller kryddkvarn och mal till ett fint pulver. Gnid in den torra saltlakeblandningen i kycklingvingarna riktigt bra, se till att alla är väl täckta. Sätt vingarna på ett galler på en bricka för att fånga upp eventuell juice och låt stå i kylen utan lock i 1-4 timmar.

Klappa kycklingvingarna överallt med hushållspapper, ta bort så mycket fukt som möjligt - ju torrare skinn desto krispigare blir den.

Ställ in rökaren på 110C och när den är uppe i temperaturen slå på röken. Till kycklingvingarna använder vi Hickory träbisquetter men du kan välja att använda vilken Bradley Flavor Bisquette du vill.

Lägg till kycklingvingarna i rökaren med en bricka på gallret nedan för att fånga upp eventuella droppar och safter och rök i 1,5-2 timmar tills innertemperaturen är 75C.