Varm söt, salt & Rökig kyckling Sallad
Lite för napp för salladsdagar men varm potatis, rökt kyckling, saltad karamelliserad valnöt, äpple, salladsblad och krämig avokado passar verkligen för en god lunch.
Ingredients
Bota:
75 g havssalt
25g mjukt farinsocker
100 ml kokande vatten
400 ml kallt vatten
(till 4 personer)
1 tsk Dijon
1 msk vit balsamvinäger
en nypa socker
2-3 msk solrosolja
150 g valnötshalvor
30 g smör
30 g socker
små salladspotatisar
1 stort äpple,
1 medelstor avokado
Preparation
Jag har för vana att göra det mesta av min kyckling. Jag köper en fyllig fågel på veckobasis som jag sammanfogar själv - tar bort ben, lår och vingar för en måltid, brösten för en annan, och slaktkroppen går ner i grytan med grönsaker till fond. Den här veckan gick de mycket fylliga brösten in i Bradley Smoker och försåg mig med tillräckligt mycket supersaftig och välsmakande rökt kyckling för att mata fyra till lunch.
Att bota & röka brösten
Gör först en saltlake genom att lösa upp 75g havssalt + 25g mjukt farinsocker i 100 ml kokande vatten, en gång upplöst tillsätt ytterligare en 400 ml kallt vatten i en tät behållare och blanda. Sänk ner kycklingbrösten och låt stå i cirka 30 minuter, högst en timme, och ta sedan bort, skölj noga och torka på hushållspapper.
Ställ in Bradley Smoker på en skåptemperatur på 140°C/280°F och lägg till äppelvedsbisketter i högen.
Placera brösten med skinnsidan uppåt på ett galler och rök i 1 timme eller tills du har en innertemperatur på 72°C + när du sonderar på den tjockaste delen.
Ta ut, låt svalna, slå in och förvara i kylen tills det behövs.
Till salladen gör du en dressing genom att blanda 1 tsk Dijon senap med 1 msk vit balsamvinäger, en nypa socker, och 2-3 msk solrosolja. Dressingen ska vara tjock och krämig.
Avsätta.
Skiva den rökta kycklingbröst tunt och ställ åt sidan.
Plats 150 g valnötshalvor i en tung baserad stekpanna på medelvärme, koka i några minuter för att rosta dem och lägg sedan till 30g smör och 30g socker - Rör om så att det smälter och så snart sockret är brunt, ta bort från värmen, salta lätt och strö ut på hushållspapper för att svalna.
Koka upp ett par nävar av små salladspotatisar att möra, dränera.
Du kommer också att behöva 1 stort äpple, urkärnat & skivat, och 1 medelstor avokado, urkärnad, skalad och skivad.
Montera nu en sallad genom att dela potatisen mellan uppvärmda tallrikar, strö över skivor av avokado, äpple, salladsblad och valnötter - toppa det hela med den tunt skivade rökta kycklingen och några droppar salladsdressing.
Tjäna.
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now