Tandoori -stil rökt Kyckling Recept
Redo att krydda din middagsrutin? Vårt rökt kycklingrecept med tandoori-stil är full av djärva, aromatiska smaker som kommer att transportera dina smaklökar direkt till Indien. Mjukt, saftig kyckling är infunderad med rökig godhet och en livlig blandning av kryddor, vilket gör den till det perfekta mittpunkten för varje måltid.
Ingredients
6 kycklinghalvor – fritös ca. 1 kg (2lb) eller hela ben med lår
15 ml till 30 ml (1 msk till 2 msk) grovt salt
3 vitlöksklyftor finhackad
½ citron
250 ml (1 c) vanlig yoghurt
5 Ml (1 tsk) vardera indiska kryddor som spiskummin, korianderfrö, fänkålsfrö, hel svartpeppar, cayennepeppar och paprika, malda tillsammans.
Preparation
Punktera skinnet på kycklingbitarna med ett spett och gör en hel del små hål.
Använd citronhalvan och gnid in saltet och vitlöken i kycklingbitarna.
Blanda yoghurt och kryddor i en stor skål av glas eller keramik.
Belägg varje bit av kycklingen väl med yoghurtblandningen.
Lägg i en skål, täck över och ställ i kylen över natten.
Rökningsmetod:
Ta bort kycklingen från marinaden och släng överbliven juice.
Förvärm Bradley Smoker till cirka 100°C (220°F) med ett stängt spjäll.
Lägg kycklingen med skinnsidan nedåt på oljade rökgaller.
Sätt in kycklingen i Bradley Smoker och använd körsbärsmakande bisquetter rök/koka kycklingen i cirka 3 till 4 timmar eller tills en omedelbar termometer visar 60 °C till 70 °C (140 °F till 160 °F). Öppna spjället delvis efter 2 timmar.