Sticky Smoked Orange Duck

Klibbig Orange anka



Skäm bort dig med en saftig och smakfull maträtt med detta munsvattna rökt anka recept! Honung och orange marinad, infunderad med vitlök och ingefära, ger en subtil sötma som parar perfekt med den rökiga smaken från körsbärsträet. Perfekt för alla speciella tillfällen eller middagar!

Ingredients

1 Stor anka

½ kopp honung/lönnsirap

1 stor apelsin

1 Tbsp kosher flingsalt

1 Tsp vitlök

1 Tsp ingefära

⅓ Kopp soja

⅓ kopp sesamolja

Preparation

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 4-5 timmar

Total tid: 16 timmar

Träblandningar: körsbär

Steg 1: Blanda ¼ kopp honung/lönnsirap, 1 matsked salt, 1/3 kopp soja, 1/3 kopp sesamolja

Steg 2: Torka ankan och sticka i skinnet (var noga med att inte sticka hål i köttet)

Steg 3: Lägg ankan på en upp och nedvänd Bradley-bricka och applicera marinaden överallt. Ställ till sist i kylen utan lock i 12 timmar

Steg 4: Ta ut ankan ur kylen och torka av eventuellt salt/marinad. Klappa huden torr

Steg 5: Ställ in Bradley på 150ºF, när Bradley är vid temp lägg ankan i (lägger på en bricka bröst upp eller hängande). Detta är bara den första timmen, din anka ska ha lite färg nu

Steg 6: Medan ankan är i rökaren blanda ¼ honung/lönnsirap, 1 x tsk vitlök, 1 tsk ingefära, ½ en apelsinjuice

Steg 7: Vrid upp Bradley till 250ºF och basta. Du vill tråckla ankan varje timme tills den når 170ºF inre

Steg 8: Förvärm ugnen till 500ºF. Lägg din anka på en bricka och sätt in i ugnen i 3-5 minuter eller tills skalet är knaprigt

Steg 9: Låt din anka vila i 10 minuter

Steg 10: ÄT!

Skapad av Brandon Tobias