Sydlig Rökt kyckling Recept
Ta dina smaklökar på en resa till söder med vårt rökt kycklingrecept! Med mjukt, saftig kyckling infunderad med rökig smak och en blandning av klassiska södra kryddor, är denna maträtt det perfekta tillskottet till alla sommar BBQ eller weeknight middag.
Ingredients
1 kg (2 lb) hel stekkyckling eller kycklingdelar
30 ml (2 msk) olivolja
3 Ml (½ tsk) varje torkad timjan, salviapeppar och oregano (eller ersätta örter efter eget val)
2 Ml (¼ tsk) vitlökspulver
Nypa cayennepulver
Nypa kryddpepparpulver
Preparation
Gnid in kycklingen överallt med olivolja.
Blanda ihop kryddor och strö över kycklingen.
Lägg kyckling eller kycklingbitar på rökställen.
Rökningsmetod:
Lägg kycklingen i Bradley Smoker.
Varm rök kyckling med pecannötsmakande bisquetter i cirka 1 ½ till 2 timmar.
Använd en kötttermometer och fortsätt tillaga på hög tills kycklingen är helt genomstekt. Hela kycklingen bör ta cirka 4 till 4 ½ timme, ungefär halvvägs bör den roteras för jämn tillagning.
Att tjäna:
Servera med BBQ-sås vid sidan om för doppning. För en äkta sydländsk måltid kan du också överväga att servera ris och bönor, eller en jambalaya, tillsammans med några grönsaker i sydlig stil, jams eller stekta gröna tomater och, naturligtvis, majsbröd eller kex. Avsluta måltiden med en pecannötpaj eller en persikoskomakare för en äkta sydländsk touch!