alt="Chicken cheese dogs"

Smokey Kyckling Osthundrecept



Varmkorv som köpts från livsmedelsbutiken eller din favorit slaktare är trevliga, men det finns inget bättre än att göra din egen. Nu ber jag dig inte att få dig en köttkvarn och en korvstoppare, för det är mycket arbete. Och ibland har vi bara inte tid att göra det. Dessa korv är gjorda av benfria, hudlösa hela kycklingbröst och malet kyckling. Följ metoden och skapa några ganska fantastiska och läckra korv.

Ingredients

6 kycklingbröst, benfria utan skinn (4 oz. vardera)

12 oz mald kyckling

8 oz benfria kycklinglår utan skinn, grovt hackade

Plastfolie

Non-stick matlagningsspray

1 sprayflaska

1 kopp Tennessee whisky

2 koppar äppeljuice

1 msk färska örter (salvia, timjan, persilja), hackade

1 tsk dijonsenap

3 msk krispigt stekt lök

2 salladslökar, hackade

2 hackad vitlöksklyfta

6 mozzarellaoststrängar

Kosher salt och nymalen peppar, efter smak

Strö på Teds världsberömda BBQ Bone Dust™ BBQ-krydda

½ kopp Teds världsberömda BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken

Ribbsås eller din favorit BBQ-sås i gourmetstil

1 oz Tennessee whisky

2 msk äppelsmör

Preparation

Bradley Smoker Temperatur: 240°F

Häll whiskyn och äppeljuice i en dimmaflaska och ställ åt sidan. Du kommer att använda detta för att imma kycklinghundarna, för att hålla dem fuktiga när de röker i din rökare.

Använd en vass kniv och fjäril kycklingbröstet genom att skära genom mitten ungefär ¾ av vägen igenom. Vik upp det fjärilsbakade kycklingbröstet och bred ut det.

Lägg mellan två ark plastfolie och använd den plana ytan på en köttklubba och slå kycklingbröstet till en rektangulär form ungefär en ¼ en tum tjock. Upprepa med resterande kycklingbröst. Avsätta.

I en skål, kombinera mald kyckling, hackat kycklinglårkött, senap, krispigt stekt lök, salladslök, vitlök och örter. Smaka av med koshersalt och nymalen svartpeppar.

Lägg en 12 x 12 tums kvadrat av plastfolie på en plan arbetsyta.

Lägg ett kycklingbröst ovanpå plastfolien, bred ut det så att det är så nära en kvadrat eller rektangel som möjligt.

Hur man röker dem:

Ta en ¼ av den malda kycklingblandningen och lägg den längs den längsta kanten och se till att den är jämnt fördelad. Lägg ett ostsnöre ovanpå den malda kycklingblandningen.

Börja i kanten med den malda kycklingblandningen på bröstet, rulla ihop bröstet till en form som ser ut som en korv, varva tätt med plastfolie.

Vrid ändarna hårt för att komprimera kycklinghunden. Kycklinghunden ska vara cirka 6 tum lång och 1 ½ - 2 tum i diameter. Upprepa med resterande kycklingbröst och mald kyckling.

Ställ i kylen i 1 timme för att vila och kyla.

Krydda kycklinghundar med Bone Dust™ BBQ-krydda. Placera kycklinghundar i rad på mitten av hyllan på Bradley Smoker.

Rök kycklinghundar i cirka 2 timmar, dimma då och då med whisky/äppeljuicedimma tills den är helt genomstekt och mozzarellaosten är varm och sliskig, innertemperaturen bör vara 160°F.

Kombinera under tiden BBQ-såsen med äppelsmör och whisky. Pensla hundar med whisky äppel BBQ såsblandning.

Servera omedelbart på rostade bullar med dina favoritkorvkryddor.