Spicy chicken wings by Steven Raichlen

Smokehouse Wings recept



Ta en paus från de traditionella heta vingarna och prova vårt rökt vingrecept för en ny och spännande twist! Våra långsamt kokta vingar är infunderade med rökig smak och kan klädas ut med en mängd såser som passar alla smakpreferenser.

Ingredients

För Smokehouse-vingarna:

3 pund kycklingtrumetter (cirka 2 dussin)

2 msk finhackad koriander, plus 4 matskedar för servering

2 tsk havssalt

2 tsk knäckta svartpepparkorn

2 tsk mald koriander (valfritt)

2 msk sesamolja

För servering:

6 msk smör

3 Jalapeno chili, tunt skivad på tvären

6 msk Sriracha (eller annan varm favoritsås)

¼ kopp hackade torra rostade jordnötter

Preparation

Lägg kycklingvingarna i en mixerskål. Strö i koriander, salt, peppar och koriander och rör om. Rör ner sesamoljan. Marinera i 15 till 60 minuter, ju längre, desto rikare smak.

Tänd under tiden din rökare enligt tillverkarens instruktioner och förvärm till 250 grader. Lägg till veden enligt tillverkaren.

Ordna vingarna på gallret i rökkammaren. Rök vingarna tills de är gyllenbruna med rök och genomstekta, 1 till 1½ timme. Hos vissa rökare kommer vingarna närmast elden att laga snabbare; Om så är fallet, rotera vingarna så att de kokar jämnt. Om din rökare tillåter värmeökning, höj temperaturen till 400 grader under de sista 20 minuterna för att göra huden knaprig. För att kontrollera om de är färdiga, gör ett litet snitt i den tjockaste delen av några av vingarna. Köttet vid benet ska vara vitt, utan spår av rött. Överkok inte.

Strax före servering smälter du smöret i en gjutjärnsgryta på en grill inrättad för direkt grillning, eller på en spisbrännare. Tillsätt jalapenos och koka tills de fått lite färg. Rör ner Sriracha.

Häll upp kycklingvingarna på ett fat eller i en gjutjärnspanna. Häll jalapenosåsen över dem. Strö över vingarna med hackad koriander och jordnötter och gräv i. Servetter och kall öl krävs.