Rökt Anka ryck Recept
Detta rökt anka ryckiga recept och är väldigt enkelt och mångsidigt. Du kan använda hudfria anka bröst eller gåsbröst istället. Låt köttet marinera i minst 24 och upp till 48 timmar - ju längre det är i blandningen, desto saltare kommer köttet att få. Under marineringsprocessen masserar du köttet runt i påsen för att hålla alla bitar i kontakt med marinaden. Kom ihåg att du inte lagar ut köttet med Jerky, du torkar det och glömmer inte att rotera/vända varje timme, vid 150F (65,5C).
Ingredients
3 pund hudfritt, avfettat ank- eller gåsbröst
2 koppar vatten
2 msk koshersalt
½ tsk kur 1
¼ kopp worcestershiresås
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk cayennepeppar
1 tsk porcinipulver
3 msk farinsocker
Preparation
Skiva ankbrösten i ungefär ¼ tums remsor.
Blanda resten av ingredienserna väl i en stor skål. Lägg köttet i marinaden och massera in det runt om så att det blir jämnt.
Häll allt i en förslutbar plastpåse eller behållare och ställ in i kylen.
Låt detta marinera i minst 24 och upp till 48 timmar - ju längre det är i mixen, desto saltare blir köttet. Under marineringsprocessen, massera runt köttet i påsen för att hålla alla bitar i kontakt med marinaden.
Ta ut ankan ur påsen och torka torrt med hushållspapper.
Följ antingen instruktionerna för din dehydrator för att göra ryckig (jag torkar ut min efter 2 timmars rökning) eller lägg remsorna på ett rökställ och rök i 2 timmar vid 150F (65,5ºC). Värm sedan bara till 160ºF (71,1ºC) tills duck jerky böjer sig.