Rökt Thanksgiving kalkon Recept
Lägg till en ny twist till din Thanksgiving -fest med vårt rökt kalkonrecept! Denna munvattenfågel är långsamt kokt till saftig, rökig perfektion, vilket resulterar i ett Thanksgiving-middagscentrum som säkert kommer att imponera på dina gäster.
Ingredients
En liten kalkon fungerar bäst, så välj en 4 till 5 kg (8 till 10 lb)
65 Ml (¼ c) farinsocker, icke-joderat salt, grädde sherry
5 Ml (1 tsk) vitlökspulver, lökpulver, paprika, timjan, salvia, rosmarin, citronskal och/eller peppar efter individuell smak
Preparation
Blanda ihop farinsocker, salt och rosmarin och tillsätt grädde sherry för att göra en tunn pasta.
Pensla pastan mellan kött och skinn och ovanpå skinnet.
Krydda med andra örter efter smak.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till cirka 100°C (220°F).
Använd pecannötsmak bisquetter rök/kok kalkon i 2 till 4 timmar beroende på hur stark röksmak du vill ha.
Tråckla kalkonen med juice inifrån håligheten och fortsätt tillaga fågeln, tråckla varje timme i ytterligare 2 till 4 timmar, tills en kötttermometer visar 75°C (165°F).
Att tjäna:
Skär upp kalkon och servera som en del av en traditionell Thanksgiving-fest med fyllning, sås, tranbärschutney, potatis, brysselkål och jams. Bradley rökt ekollon squash skulle också fungera bra med denna meny. Och glöm inte äppel- och pumpapajerna!