alt="smoked beer can turkey recipe"

Rökt ölburk Kalkon ReceptOavsett om du firar ett speciellt tillfälle, lagar mat för en grupp eller har en frusen fågel som måste kokas, kan du inte gå fel med en rökt kalkon.

Dessa ädla fåglar förtjänar rättvisa - matrökning rättvisa. Rökning skapar en mer öm och smakfull maträtt än en som är stekt eller rostad ugn. Och när du kombinerar den smakfulla röksmaken med de komplexa smakämnen av ett bra recept, kommer du att sluta med en maträtt så oemotståndlig, du väljer varje sista minuscule av kött från benen.

Ingredients

The Brine:

3 koppar koshersalt

1 kopp farinsocker

2 citroner - skurna och pressade

2 apelsiner - skurna och pressade

1 kopp äppelcidervinäger

1 Flaska äppeljuice

5 lagerblad - smulade

Palm full av timjan

Palm full av peppar

4 msk honung

The Dry Rub:

½ kopp farinsocker

2 msk färsk hackad peppar

2 msk vitlökspulver

2 msk mald timjan

1 msk mald salvia

1 msk malet chilepulver

Blanda ingredienserna med kallt vatten tills salt och socker har lösts upp. Sänk hela kalkonen i saltlake och låt stå i kylskåp i 24 timmar.

Preparation

En timme före tillagning:

Förvärm din Bradley Smoker till cirka 225°F. Vi rekommenderar att du använder alla Bradley fruktträbisquetter för bästa resultat.

Ta bort kalkonen från saltlaken och skölj av den med kallt vatten. Torka av med hushållspapper och låt lufttorka en stund.

Gnid sedan olivolja på utsidan av kalkonen. Applicera sedan gnid generöst mellan huden och köttet, inuti håligheten och utanför kalkonskinnet.

Öppna en burk av din favoritöl och häll upp ett högt, kallt glas och njut! Ta nu den tomma burken och klipp av den övre delen med en kraftig sax. Fyll den sedan till hälften med kycklingbuljong. Inkludera några lagerblad, färsk salvia, 1 skuren och pressad citron och färsk knäckt peppar.

Rökningsmetod:

Placera burken inuti rökaren och sänk försiktigt ner kalkonen ovanpå burken så att burken är helt inne i kalkonens hålighet. Detta är ett sätt att hålla kalkonen fuktig, genom att sätta ånga i håligheten medan den lagar mat. Kalkonen måste vara stabil. Se till att den kan stå av sig själv. Du kan använda metallribbor för att stabilisera den.

Tillagningen tar 6 till 8 timmar, eller tills kalkonens innertemperatur når 165°F. Var noga med att kolla låren.

Ta bort från rökaren, låt stå och äta! Njut av!