
Rökt Lönn bourbon vingar Recept
Ge en speciell smak till dessa rökt Maple Bourbon Wings -recept. AnvÀnd rosmarin, lönnsirap och whisky för att marinera dem. Och naturligtvis rök med lönnbisquetter.
Ingredients
2 kg kycklingvingar
SÄs:
1 msk smör
2 msk riven eller finhackad lök
œ kopp bourbon whisky
Ÿ kopp lönnsirap
2 msk tomatpuré
2 kvistar fÀrsk rosmarin
Œ tsk salt
Œ tsk svartpeppar
Preparation
SmÀlt smör i en medelstor kastrull pÄ medelvÀrme.
TillsÀtt löken och koka tills den Àr genomskinlig.
TillsÀtt resterande ingredienser till sÄsen.
Sjud tills det tjocknat, 5-10 minuter, och ta bort frÄn vÀrmen.
VÀrm rökaren till 250°F med Maple Flavor Bisquettes.
Kasta vingar med hÀlften av glasyren och lÀgg pÄ en bakplÄt av aluminium.
Rök tills en innertemperatur pÄ 165°F uppnÄs, cirka 2 timmar.
Ta bort frÄn rökaren och slÀng i resterande glasyr.
Recept av: Lena Clayton