Rökt Lönn bourbon vingar Recept
Ge en speciell smak till dessa rökt Maple Bourbon Wings -recept. Använd rosmarin, lönnsirap och whisky för att marinera dem. Och naturligtvis rök med lönnbisquetter.
Ingredients
2 kg kycklingvingar
Sås:
1 msk smör
2 msk riven eller finhackad lök
½ kopp bourbon whisky
¾ kopp lönnsirap
2 msk tomatpuré
2 kvistar färsk rosmarin
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
Preparation
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt löken och koka tills den är genomskinlig.
Tillsätt resterande ingredienser till såsen.
Sjud tills det tjocknat, 5-10 minuter, och ta bort från värmen.
Värm rökaren till 250°F med Maple Flavor Bisquettes.
Kasta vingar med hälften av glasyren och lägg på en bakplåt av aluminium.
Rök tills en innertemperatur på 165°F uppnås, cirka 2 timmar.
Ta bort från rökaren och släng i resterande glasyr.
Recept av: Lena Clayton