Smoked Chicken Bruschetta

Recept på rökt kycklingbruschettaIngredients

12-15 Körsbärstomater

2 Rökt benfritt kycklingbröst

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad mejram

1 tsk torkad timjan

1 tsk rosmarin

1 tsk torkad salvia

1 paket färsk basilika

1 franskt baguettebröd (skivat)

2 msk balsamicoglasyr

2 oz creamline lammhackost

3 msk olivolja

4 msk balsamvinäger

2 msk smör

Använd utrustning:

P10 Bradley Smoker

Mk4 Instant Read Termometer

Bradley hopfällbart bord

Kaffemald mixer eller mortel & mortelstöt

2 ark foliefolie

  Bradley Smoker Inställning:

  Tillagningstid: 90 minuter

  Temp: 226ºF eller 107°C

  Trä: Salvia

  Röktid: 60 minuter

  Preparation

  Ställ in Bradley Smoker på angivna inställningar.

  Använd en kaffemald mixer eller mortel och mal följande ingredienser till ett pulver. 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad mejram, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk rosmarin, 1 tsk torkad salvia. Häll kryddningen i en burk för att krydda kycklingen och tomaterna.

  Krydda alla sidor av kycklingbröstet med kryddan och lägg i Bradley Smoker. Ställ in en timer på 60 minuter. När kycklingen har rökt i 60 minuter, ta bort den från rökaren.

  Använd 2 ark foliefolie och lägg kycklingen på mitten av folien. Tillsätt sedan 2 msk olivolja på kycklingen och vira folien tätt runt kycklingen. Vrid upp Bradley Smoker-temperaturen till 260ºF. Lägg tillbaka på rökaren tills kycklingens innertemperatur når 165ºF. (ungefär ytterligare 30 minuter).

  Tärna tomater i små bitar och lägg i en skål, jag använde en multifunktionell grönsaksskärare för att hacka upp mina tomater. Tips: Den här enheten sparar tid och städning. Tärna sedan upp det rökta kycklingbröstet i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt lite mer av kryddblandningen på kycklingen och tomaterna. Tillsätt nu 2 msk olivolja, 4 msk balsamvinäger och blanda.

  Om din franska baguette inte redan är skivad, gör det. Pensla varje brödbit med lite smält smör (för smakens skull) och rosta. Dags att riva den creamline lammhackarosten till ett fint riv. Denna ost kommer att användas till påläggen.

  Skär den färska basilikan - skölj basilikan under kallt vatten och rulla bladen på längden till ett tätt rör och skiva basilikan i tunna strimlor.

  Bygg den perfekta Bruschetta-använd den rostade baguetteskivan, tillsätt tomatmixen, osten och skivad basilika och toppa den med balsamicoglasyren.

  Njut av!

  Av: Bryan Edwards - Moody Foodie Tulsa