Smoked Chicken Ballotine Stuffed with Couscous Recipe

Rökt Kycklingkallot Fylld med couscous receptFör att förbereda denna rökt kycklingkallotin fylld med couscous, måste du avskaffa din kyckling. Det kan verka lite svårt, men det är verkligen ganska enkelt.

Jag blötade några lönnträflis i svampens blötläggning av sprit och toppade med vatten, eftersom jag var intresserad av att se om det gjorde en skillnad för träröken. Men du kan använda dina vanliga Bradley -bisquettes.

Jag använde vattenkokaren BBQ eftersom jag ville ha en högre temperatur för att skarpa huden. Om du föredrar, använd din köksugn för att avsluta den.

Ingredients

1 stor kyckling

1 kopp torkad couscous

1 knippe vårlök (eller salladslök)

Torkad vild svamp

Gul paprika

2 vitlöksklyftor

2 stavar selleri

Havssalt

Peppar

Preparation

Urbena kycklingen kvällen innan.

Använd slaktkroppen och putsningen för att göra en fond, tillsätt lagerblad, lök, vitlök, selleri i fondkrukan. Låt fonden stå i kylen över natten och skrapa bort det renderade kycklingfettet för senare användning.

Nästa dag, ta de torkade vilda svamparna och blötlägg i vatten för att rekonstituera dem. Behåll blötläggningsspriten.

Hetta upp en kopp av kycklingfonden du gjorde dagen innan med slaktkroppen. När det kokar, blanda med koppen torkad couscous, tillsätt en klick av kycklingfettet, blanda och låt vila övertäckt.

Fräs sedan vårlöken, gul paprika, selleri, vitlök och finhackad svamp.

Blötlägg under tiden lite lönnflis i svampens blötläggningsvätska och fyll på med vatten.
Tillsätt couscousen till de sauterade grönsakerna och svampen, salta och peppra efter smak.

Kycklingen saltades sedan på insidan, fylldes, putsades, penslades med det återstående kycklingfettet, lite salt på utsidan, sattes sedan på grillen i en vattenkokare i en timmes rök och kokade tills den blev varm.
Jag använde vattenkokarens bbq eftersom jag ville ha en högre temperatur för att göra huden knaprig.