Rökt krämig Jalapeno kyckling Recept
Denna fyllda kyckling ger dig söta inslag av BBQ, kanderade jalapenos och krämad honung. Denna kyckling röks i smör med gjutjärn.
Ingredients
3 benfria kycklingbröst
1/2 kopp mexikansk fyra ost
½ block färskost (rumstemperatur)
2 msk gräddad jalapenohonung
En halv burk kanderade jalapenos
¼ kopp BBQ-sås
4 msk. Smör
Krydda:
1 msk. rökt paprika
1 tsk. Chili pulver
1 tsk. cayenpeppar
En skvätt havssalt krossat
En skvätt pepparkornsmedley krossad
1 tsk. lökpulver
1 tsk. vitlökspulver
1 tsk. mald vitpeppar
Använd en tom kryddbehållare tillsätt dessa ingredienser ovan i en behållare och blanda. Detta kommer att vara kryddningen du använder för att krydda insidan av kycklingbröstet.
Inställningar för rökare:
Trä: Hickory
Temperatur: 226 F
Röktimer: 2 timmar
Timer: 2 timmar
Preparation
Slå på din rökare och ställ in din rökare på de angivna inställningarna.
Skär varje kycklingbröst på mitten (horisontellt). På så sätt kan du stoppa varje kycklingbröst.
Dela ½ block av färskost i tredjedelar och fördela jämnt. Toppa varje färskostpålägg med cirka 1/3 av mexikansk fyraost och kanderad jalapenos.
Med hjälp av kryddblandningen skapade vi pudra varje kycklingbröst ovanpå färskosten/fyraosten.
Lägg den översta delen av kycklingbröstet ovanpå färskostblandningen och bind två trådar runt kycklingen med hjälp av bakgarn så att de inte faller isär.
Krydda varje kyckling med nykrossat salt och pepparkornsblandning.
Lägg i rökaren och ställ in en timer på 60 minuter.
Dra ut kycklingen ur rökaren och lägg i en gjutjärnspanna. Detta kommer att hjälpa kycklingen att behålla fukten i köttet och ge lite mer smak. Medan du drar ut köttet, höj temperaturen till 320 F. Temperaturökningen beror på att det tar mer värme att lägga till en järnpanna i P10-rökaren för att tillaga kycklingen i stekpannan inuti rökaren.
Medan du placerar kycklingen i stekpannan; gnugga den gräddade jalapenohonungen på utsidan av kycklingen. Tillsätt ¼ kopp BBQ-sås, 4 msk smör i stekpannan och lägg tillbaka i rökaren tills innertemperaturen når 165 F.
Njut av!
Recept av Moody Foodie Tulsa