Rökt Kalkonben Recept
Gör dig redo att njuta av en finger-lickande fest med dessa munkallande lönnglasade rökt kalkonben. Efter ett smakfullt saltlösning är dessa mjuka och saftiga kalkonben kryddade med en söt grill gnugga, rökt sakkunnigt med äppelved i Bradley -rökaren och avslutas med en läcker skikt av grillsås. Varje bett är en saftig kombination av rökiga, söta och smakfulla smaker som gör att du längtar efter mer.
Ingredients
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 skedar paprika
½ vitlökspulver
1 tsk lökpulver
½ kopp lönnsirap
4 bitar stor is
1 kopp söt barbecuesås
4 kalkonben
Preparation
Gör en saltlake av salt, svart, peppar, paprika, vitlökspulver, lökpulver, lönnsirap och låt det verka i 20 minuter (se till att allt är upplöst).
Kasta saltlaken i en skål, släng lite is, få det kallt. Lägg sedan dina kalkonben direkt i saltlaken. Se till att alla är helt nedsänkta.
Lägg kalkonlåren och saltlaken i kylen i minst tre till fyra timmar men gärna över natten.
Ta nu kalkonbenen ur den saltlaken och krydda kalkonbenen med lite söt grill rub.
Ställ in din Bradley rökare på 320ºF (160°C) med äppelträ för att röka den.
När kalkonbenen når 165ºF (74°C) invändigt, ta ut dem och basera dem i lite barbecuesås.
Lägg tillbaka dem i Bradleyen i ytterligare tio minuter, låt såsen bli fin och fastna i köttet.
Recept av:Cooking With Fire