Rökt Kyckling
Chicken Jerk är belagd i kryddor och långsam rökt och är full av smak med en antydning av timjan, muskotnot och kanel. Du kan välja att ha det varmt eller milt, beroende på din personliga smak.
Ingredients
Kycklingbröst
Jerk Marinad:
½ lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skalade
2 tsk färska timjanblad eller 1 tsk torkad timjan
2 tsk salt
1 msk farinsocker
2 tsk jamaicansk kryddpeppar
½ tsk muskotnöt
½ tsk kanel
2 valfria chilipeppar, finmalda (jag använde Scotch bonnet)
½ tsk peppar
2 msk limejuice
3 msk vegetabilisk olja
½ msk äppelcidervinäger
Preparation
Blanda alla ingredienser till marinaden i en matberedare och mixa tills den är slät
Spara några matskedar marinad och häll resten över kycklingbröst och marinera över natten (eller åtminstone i 4 timmar)
Värm rökaren till 250°F med hickory bisquettes
Lägg kycklingen i en rökare och, efter en timme, pensla marinaden över kycklingen
Rök kycklingbröst tills de når en innertemperatur på 165°F
Ta bort från rökaren och pensla med eventuell återstående marinad