smoked jerk chicken recipe

Rökt Kyckling



Chicken Jerk är belagd i kryddor och långsam rökt och är full av smak med en antydning av timjan, muskotnot och kanel. Du kan välja att ha det varmt eller milt, beroende på din personliga smak.

Ingredients

Kycklingbröst

Jerk Marinad:

½ lök, hackad

2 vitlöksklyftor, skalade

2 tsk färska timjanblad eller 1 tsk torkad timjan

2 tsk salt

1 msk farinsocker

2 tsk jamaicansk kryddpeppar

½ tsk muskotnöt

½ tsk kanel

2 valfria chilipeppar, finmalda (jag använde Scotch bonnet)

½ tsk peppar

2 msk limejuice

3 msk vegetabilisk olja

½ msk äppelcidervinäger

Preparation

Blanda alla ingredienser till marinaden i en matberedare och mixa tills den är slät

Spara några matskedar marinad och häll resten över kycklingbröst och marinera över natten (eller åtminstone i 4 timmar)

Värm rökaren till 250°F med hickory bisquettes

Lägg kycklingen i en rökare och, efter en timme, pensla marinaden över kycklingen

Rök kycklingbröst tills de når en innertemperatur på 165°F

Ta bort från rökaren och pensla med eventuell återstående marinad