Smoked Italiano chicken halves recipe

Rökt Italiano kycklinghalvor Recept



Njut av den läckra smaken av våra rökt italienska kycklinghalvor, infunderade med aromatiska italienska örter och kryddor, för en vattnig kulinarisk upplevelse.

Ingredients

1½ Kg (3 lb) stekkyckling halverad

750 Ml (3 c) Italiensk dressing

Gnugga:

125 ml (½ c) paprika

45 Ml (3 msk) grovt salt

30 Ml (2 msk) grovmalen svartpeppar

30 Ml (2 msk) torkad basilika

15 Ml (1 msk) torkad timjan

15 Ml (1 msk) torkad oregano

30 ml (2 msk) vitlökspulver

15 Ml (1 msk) torr senap

15 Ml (1 msk) lökpulver

10 ml (2 tsk) cayennepeppar

Preparation

Skölj kycklinghalvorna och torka torrt. Krydda med rub på båda sidor och låt stå i minst en timme.

Lägg kycklinghalvorna i en plastpåse med 500 ml (2 c) italiensk dressing och ställ i kylen över natten.

Ta ut från kylen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.

Släng resten av marinaden.

Rökningsmetod:

Förvärm din Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).

Med hjälp av specialblandningssmak, rök/koka kycklingen i cirka 3 timmar.

Pensla kycklingen med de återstående 250 ml (1 c) italiensk dressing den sista timmen.

Använd en kötttermometer för att se till att kycklingen är tillagad.

Att tjäna:

Servera med en pastarätt med tomatsås och slängda gröna.