Rökt Italiano kycklinghalvor Recept
Njut av den läckra smaken av våra rökt italienska kycklinghalvor, infunderade med aromatiska italienska örter och kryddor, för en vattnig kulinarisk upplevelse.
Ingredients
1½ Kg (3 lb) stekkyckling halverad
750 Ml (3 c) Italiensk dressing
Gnugga:
125 ml (½ c) paprika
45 Ml (3 msk) grovt salt
30 Ml (2 msk) grovmalen svartpeppar
30 Ml (2 msk) torkad basilika
15 Ml (1 msk) torkad timjan
15 Ml (1 msk) torkad oregano
30 ml (2 msk) vitlökspulver
15 Ml (1 msk) torr senap
15 Ml (1 msk) lökpulver
10 ml (2 tsk) cayennepeppar
Preparation
Skölj kycklinghalvorna och torka torrt. Krydda med rub på båda sidor och låt stå i minst en timme.
Lägg kycklinghalvorna i en plastpåse med 500 ml (2 c) italiensk dressing och ställ i kylen över natten.
Ta ut från kylen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
Släng resten av marinaden.
Rökningsmetod:
Förvärm din Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).
Med hjälp av specialblandningssmak, rök/koka kycklingen i cirka 3 timmar.
Pensla kycklingen med de återstående 250 ml (1 c) italiensk dressing den sista timmen.
Använd en kötttermometer för att se till att kycklingen är tillagad.
Att tjäna:
Servera med en pastarätt med tomatsås och slängda gröna.