Rökt honung kryddad Kycklingvingar Recept
Gör dig redo att njuta av de ultimata fingerlickande kycklingvingarna som spricker av smak. Dessa perfekt rökt vingar är belagda i en lockande gnugga med kinesisk 5 krydda och paprika och avslutas sedan med en mätande varm såsglasyr med en kombination av varm sås, fransk dressing, honung och kryddor. Servera dem tillsammans med en krämig blåostdip och färska grönsaker för en lockande aptitretare eller huvudrätt.
Ingredients
2 dussin kycklingvingar
Matlagningsolja
125 ml (½ c) varm sås
125 ml (½ c) Fransk dressing
45 ml (3 msk) honung
15 Ml (1 msk) krossad röd paprika
3 Ml (½ tsk) cayennepeppar
3 Ml (½ tsk) grovmalen peppar
Gnugga:
30 ml (2 msk) salt
30 Ml (2 msk) kinesisk 5 kryddor - lika delar fänkål, kanel, ingefära, stjärnanis och anispeppar
30 ml (2 msk) socker
15 ml (1 msk) paprika
15 Ml (1 msk) vitlökssalt
10 ml (2 tsk) cayennepeppar
10 ml (2 tsk) mald svartpeppar
5 ml (1 tsk) vitlökspulver
Preparation
Minst 2 timmar före servering, blanda ihop gnidningsingredienser och massera in till vingar. Lägg i plastfolie/påse och kyl. Ta ut vingar från kylen och låt stå i 30 minuter.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till 100°C (220°F). Placera vingar på oljade rökställ och använd Hickory-smakbisquetter rök/kok i ca 2 timmar.
Medan vingarna ryker, kombinera varm sås, fransk dressing, honung, pepparflingor, cayennepeppar och svartpeppar i en kastrull. Låt sjuda på spisen, rör om då och då. Avlägsna från värme.
Att tjäna:
Ta bort vingarna från rökaren när de är kokta och blanda med varm sås. Servera med ädelostdipp och färska grönsaker.